top of page

Sorry

Het spijt me lieve lezer. Ik heb echt mijn best gedaan. Excuses bedenken en uitwegen zoeken zou slap zijn. Het is wat het is. Voor het eerst in ruim twee jaar is het niet gelukt. Ik heb deze week geen column.


Sinds ik voor deze krant een wekelijkse column mag, met nadruk op mag, schrijven, sloeg ik geen week over. Altijd schreef ik door. Op vakanties, tijdens stressvolle premièredagen, zelfs ten tijden van de geboorte van mijn dochtertje. Niet weerhield me van mijn wekelijkse column.


Honderd en acht. Ik heb ze voor de zekerheid handmatig geteld. Ik hoor u meteen denken: 'O, daar had meneer blijkbaar wél tijd voor!' Dat snap ik lieve lezer, in uw plaats zou ik hetzelfde denken, maar tijd was het probleem niet. De reden, en met name de aanleiding tot deze reden, voor mijn falen is helaas onoverkomelijk gebleken.


Honderd en acht columns schreef ik met één rotsvaste overtuiging en stelregel: 'Als het mij niet raakt, raakt het niemand.' Daar ben ik van overtuigd. Dus vraag ik me iedere keer weer af 'wat heb ik meegemaakt? Waar hebben ze iets aan? Wat heeft mij geraakt?' Klein, groot, onnozel, emotioneel, het doet er niet toe, zolang het in de kern maar raakt en 'echt' is.


Met liefde en plezier schrijf ik mijn columns want het is een eer om het woord tot jullie te mogen richten. Daarom is het ook zo pijnlijk dat het me dit keer niet gelukt is. 'Maar waarom dan toch niet', hoor ik jullie denken. Normaal gezien geef ik geen excuses, ik gaf al aan dat ik excuses een teken van zwakte vind maar omdat jullie zo aandringen, zal ik, voor deze ene keer, een uitzondering maken.


Ik heb corona. Waarschijnlijk opgelopen tijdens de prinsenreceptie van Prins Roger I van De Losböl. Niks ten nadelen van Prins Roger I. Het was een geweldig feest. Ik heb de kelder flink op zolder kunnen zetten. Drie keer alaaf voor Roger I.


Eerst dacht ik dat het de nasleep was van een monumentale kater. Maar toen keelpijn, koppijn en algehele malaise een week lang aanhielden heb ik toch maar een test gedaan. Dagenlang kon ik niks. En dat was het probleem. Ik heb niks meegemaakt. Ik lag in bed of op de bank en was ziek.


Dus lieve lezer, bij deze dan toch, ook namens Prins Roger I van De Losböl: Sorry. Deze week geen column.

bottom of page