top of page

Aangenaam

Zoals beloofd maak ik vandaag de winnaar van mijn 'Boodschappenlijstje-prijsvraag' bekend. Maar laat ik eerst zeggen dat het aangenaam wasje te ontmoeten. Mijn lezer.

Het duurde even, negenendertig columns om precies te zijn, maar dankzij jouw reactie hebben we elkaar nu eindelijk wederzijds leren kennen.


Want het is toch eenrichtingsverkeer, het schrijven van een column. Elke week lees je weer wat mij bezig houdt en daar moet je het dan mee doen.


Als komiek ben ik gewend aan direct contact met mijn publiek. Ik weet onmiddellijk wat werkt en wat niet. Een duidelijke interactie. Als lezer bleef je tot nu toe een mysterieus publiek.


Dankzij de prijsvraag weet ik nu eindelijk wie jij bent.


Je bent slim en attent. Je raadde al snel het juiste antwoord en nam de moeite om mij dit antwoord ook te sturen. Humor heb je ook. Je gaf geen gortdroge informatie maar doorspekte je antwoord met een woordspelinkje hier en kwinkslag daar.

Je houdt van drank en gezelligheid, zoveel is me wel duidelijk. Misschien kwam dit ook naar voren doordat het juiste antwoord 'Bacardi' (BacArd!) is, maar jouw ideeën om dit drankje te mixen met de cola, de tip dat het goed zou smaken bij een stuk vlees en je verwijzing naar het feestnummer 'Bacardi Lemon', verraadde alles. Je spuugt er niet in, zullen we maar zeggen.


Misschien is het een idee dat we ter viering van mijn vijftigste column samen het glas heffen in een café ergens centraal gelegen in Limburg? In Leveroy bijvoorbeeld weet ik nog wel wat goeie kroegen. Ik zal een column voorlezen en misschien leest jij ook voor uit eigen werk?


Toekomstmuziek.


Nu dan eindelijk de bekendmaking van de winnaar. Je moet me geloven beste lezer, dat een onafhankelijke jury zich afgelopen week heeft gebogen over de vraag, 'wie is de winnaar'. Vanuit verschillende invalshoeken is deze kwestie benaderd, en de voltallige jury bezwoer me te zeggen dat het heel dicht bij elkaar lag. Maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn.


Na lang beraad en veel vijven en zessen, is uitgeroepen tot winnaar: Petra Triepels. Een fles Bacardi komt je toe.


Nogmaals beste lezer, het is aangenaam eindelijk kennis te maken. Dat schrijft toch een stuk makkelijker. Dank voor het lezen. Op naar de vijftig, en voor nu, tot volgende week.

bottom of page